"Spejset"

Det ultimata nätverket

Tankar om livet med mera

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Archives
  Archives Contains a list of blog posts that were created previously.

Stressbyrån

Posted by on in Kåserier/berättelser
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 1138
 • Subscribe to this entry
 • Print
 • Report this post

Det är beklämmande att se när någon tappar greppet. Och när grepp tappas av auktoriteter på något område är det rent ruskig obehagligt. Postverket har tappat greppet. Och Pressbyrån har tappa greppet. Dessa inrättningar, som tidigare med bländande skicklighet utförde sina värv att tillhandahålla distribution av brev respektive tidningar, har inte bara tappat greppet, de har fullständig ballat ur som min son uttrycker det. Han använder ett språk som oftast är helt obegripligt, men stundtals slår spikar på huvuden. "Ballat ur" är nämligen en mycket rätt träffad spik när det gäller de inkompetensnivåer nämnda serviceinrättningar har tagit sig upp till.
Postverket har i sin iver att klara det mesta här i livet börja sälja teaterbiljetter, låna ut pengar, slå fotostatkopior på dina betygshandlingar när du söker nytt jobb, sälja aktier, m m. Postförmedlingen har därför nesligen fått se sig skjuten åt sidan. Personalen har helt enkelt inte tid med sådant. Minst en man har dock avsatts inom Posten för att kontinuerligt höja och hitta på nya posttaxor för de brev som stundtals bärs ut, så att du skall tröttna på att skicka brev när de ändå blir billigare att ringa till mottagaren och läsa upp vad du skrivit.

Men låt oss lämna detta sorgliga kapitel åt sidan och i ställe ägna oss åt ett annat, minst lika sorgligt kapitel; Pressbyrån.
Pressbyrån borde idag förbjudas att segla under falsk flagg genom att kalla sig Pressbyrån. I stället borde Pressbyrån heta Videobyrån, Godisbyrån, Fruktbyrån eller något liknande som på ett ärligt sätt beskriver verksamheten utifrån vad som huvudsakligen sker i en pressbyråkiosk. Själv har jag valt att kalla inrättningen för Stressbyrån, för det är ett namn som med acklamation kommer att godkännas av konsumentombudsmannen den dag jag skriver till denne för att be om en granskning av eländet och en lagstiftning som framtvingar ett namnbyte.
Stress är inte alltid liktydigt med att rusa runt som en spelkula i ett flipperspel. Det kan lika gärna vara att stå alldeles still och inte få något uträttat överhuvudtaget. Och om det är någonstans idag som du kan sysselsätta dig med att inte uträtta något så är det i en Pressbyråkiosk.
Du knallar in i en dylik för att införskaffa en kvällstidning innan du om tjugo minuter skall äntra din buss för att ta dig hem efter en dag fylld av slit och umbäranden på din arbetsplats. Du behöver skingra tankarna efter ett krävande MBL-förhandlande om vilken färg det skall vara på möbeltassarna i den nya personalmatsalen. Och inget är så skingrande av just tankar som en kvällstidning med dess sensationella avslöjanden av korruption. (Expressen avslöjar fackbasarna och Aftonbladet direktörerna). Du ser fram mot att få fördjupa dig i bilagan "Du Och Dina Slantar" så att du kan få ytterligare bekräftelse på hur eländigt du har det ekonomiskt, för om det är något som kan skingra andra tankar så är det sådana insikter.

Men redan i entrén till kiosken blir du stående. Kön framför kassan sträcker sig lottoinlämningslång ända till dörren. Om du nu har tur så är de köande just tips- eller lottoinlämnare. Detta är en syssla, som jämfört med andra aktiviteter vid disken, brukar avlöpa någorlunda smärtfritt. Värre skulle det vara om kön hyste videofilmshyrare och godisköpare. Sådana är dessvärre vad du vid en snabb granskning tycker dig finna just i denna kö. Du ber till en högre makt att du har fel, men utan större hopp om att så skall vara fallet. Du har nämligen upptäckt tre tonåringar samt fyra barn i den ohängda åldern runt tio år. Tonåringar är just det klientel som videohyrarmaffian till största delen består av, och tioåringar är självskrivna medlemmar i kretsen för serietidningsläsande godisätare.
Nu är ju det här med serietidningar inte så förskräckande i sig. Efter endast ett par minuters underhandlande brukar barn och expedit vara överens om vilken tidning som barnet inte läst vare sig som eget eller av kompisar lånat ex. Nej, det är det faktum att serietidningar inte kan läsas utan vidhängande godis som är bekymret. Stressbyrån tillhandahåller mämligen detta godis i lösvikt bakom disken. Därför åtgår en expedit och en massa tid för att förse ett godisäskande barn med efterfrågad vara. Stora svårigheter uppstår dock när det efter serietidningens betalande återstår en krona och tjugofem öre inom vars ram ett tilltalande och rikt varierat urval av godis skall fördelas.

När väl de tre barnen tillfredsställts inser du att du inte kan övervara ens en enda av de därpå följande videohyrarnas affärstransaktioner om du vill hinna med din buss. Detta är nämligen en procedur som består av återlämnande av tidigare lånad film, sökande i plånbok efter i just denna kiosk gällande kundnummer för videohyrare, stämplande av kvitton i apparat som krånglar, uppvisande av legitimation m m. Du tvingas därför äntra din buss utan den tidning som skulle skingra dina tankar. Visserligen gör du ett försök att, i smyg, ta del av en medpassagerares tidning. Men efter, av denne en del demonstrativa beteenden, ger du upp.
Du anländer alltså hemmet, till väntande barn och blomma, med helt oskingrade tankar. Och sådana är inte gynnsamma för bevarandet av ett harmoniskt familjeliv.

0
Tagged in: humor kåseri
 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest
Guest Friday, 22 June 2018

Senaste aktiviteter på Spejset

Niklas shared 14 photos in the Leeds album 1 month ago
Anders Hidman shared a video in Seniorer 60+ group. 2 months ago

Hur man stiger upp från golvet (efter ett fall)...

Arbetsterapeut Rhonda B. hur man kan tänka "out of the box" och inspirerar till nya idéer för att komma upp från golvet efter ett fall i hemmet!...

Albert shared 7 photos in the Dublin och Leeds 2018 album 2 months ago
Anders Hidman posted a new discussion2 months ago

Har du förslag och idéer?

När du kommer med förslag om någon aktivitet på centret, så specificera vad den skulle innebära. Skriv inte bara tex "Nybörjarkurs i data", utan...

Vi som gillar Hagdahlska
Anders Hidman posted a new announcement2 months ago

Översikt Hagdahls aktiviteter

Typ av aktiviteter Fredagsprogram våren 2018

Vi som gillar Hagdahlska
Anders Hidman added a video. 2 months ago

Incredible Voice! 'Matt Dodd' (68 yo) - "I Who...

Incredible Voice! 'Matt Dodd' (68 yo) - "I Who Have Nothing" - Auditions | Ireland's Got Talent 2018 https://youtu.be/4gWrHg3NDtE

Niklas shared a photo. 2 months ago

lämnade en kommentar den Experiment 2 months ago

svar

Anders Hidman posted a new discussion3 months ago

Förslag till sktiviteter

Här kan du lämna förslag till olika aktiviteter du skulle vilja se på Seniorcentret. Det kan vara någon idé du har om någon musikunderhällning eller...

Vi som gillar Hagdahlska

Antag att du är en idiot. Och antag att du är med i regeringen. Nej, nu upprepade jag mig.

Källa: Mark Twain

Anders Hidman has inserted new ad: 3 months ago

Evolite är en rejäl trehjulig elcykel med högeffektiv borstlös elektrisk hjälpmotor om 250W samt fotbroms. Motorn aktiveras automatiskt när du trampar eller med tumgasreglage (valfritt att montera) och ger dig känslan av att konstant cykla i nerförsbacke. Motorhjälpen är inställningsbar i tre olika nivåer. Ram i aluminium och löstagbart 36V 10Ah lithiumbatteri. Två rejäla korgar, belysning och ringklocka ingår. 

Cykeln i sig är utrustad med allt man kan önska för att få god prestanda i kombination med lång hållbarhet. Exempel på detta är den ultralätta ramen i aluminium i kombination med extraförstärkta dubbelbottnade aluminiumfälgar. Aluminium ger inte bara låg vikt, utan kan kort och gott inte rosta även om man någon gång får en skada i lacken. De stora hjulen ger god rullförmåga samtidigt som cykeln fungerar även för långa personer. Sadeln kan givetvis regleras i höjdled, men styrstången på EvoBike Evolite är både justerbar i höjd och vinkel. Detta gör cykeln mycket flexibel för olika cyklisters längder.

Lithiumbatteriet på denna trehjuling har en kapacitet om hela 360Wh, vilket ger en räckvidd om upp till 40 km med maximal motorhjälp inställd. Batteriet klarar 800+ laddningscykler och väger endast runt 5 kg. Det är busenkelt att ta loss batteriet för att ladda inomhus. Sadeln kan enkelt vikas och batteriet lyfts enkelt upp med det integrerade bärhandtaget. Medföljande laddare är av smart modell och slår ifrån när batteriet är fulladdat.

Anders Hidman uppdaterade blogginlägg Bussgummor i Kåserier/berättelser 3 months ago

Bussgummor är en sammanslutning av damer, ofta pensionerade, som gått samman för att i organiserad form sprida terror på våra kommunala färdmedel. Vad syftet med denna terror är, har jag inte lyckats lura ut, men med tanke på hur infernali ...

Anders Hidman uppdaterade blogginlägg Kär i tunnelbanan i Kåserier/berättelser 3 months ago

{jcomments on}Fy tusan för att bli kär i tunnelbanan.Ja, jag menar naturligtvis inte kär i själva tunnelbanan, utan kär i någon som färdas med tunnelbanan.I mitt fall en flicka. Eller rättare sagt flickor, för det har nu hänt ett antal ...

Anders Hidman joined the group Internetgruppen 4 months ago
Anders Hidman uppdaterade blogginlägg Artiklar om personligt växande in Personlig utveckling 4 months ago

Massor med tips om hur du kan må bra i ditt liv hittar du på sajten "Smartare liv" Klicka här för att komma till sma ...

Stina has inserted new ad: 4 months ago

Hej! Jag är en tjej som studerar på universitetet i Linköping.
Som student behöver jag utöka min plånbok med lte mer pengar för vardagskonsumtion.
Därför sitter jag gärna barnvakt i Linköping på kvällar och helger-

Anders Hidman has inserted new ad: 5 months ago

Komplett boulespel. Tre svarta kulor, tre blank, en "lillen" och en utdragbar magnetisk klotupptagare.
Tygväska med bärhandtag

Om man inte vet vart man skall, är det nästan omöjligt att veta om man har kommit dit eller ej.

Anders Hidman posted a new discussion5 months ago

Nalle Puh citat

Nalle Puh citat

Filosofiska rummet

Citat från Nalle Puh:

"Jag tänker, alltså är jag förvirrad"

Anders Hidman added 2 photos to Om filosofi album in Filosofiska rummet group 5 months ago

Photos are being loaded.
Anders Hidman posted a new discussion5 months ago

Är ateism en religion?

Ofta förekommer missuppfattningen: ”Att inte tro på gudar är också en form av tro” eller ”jag är agnostiker” på frågan om de tror på Gud. Teism...

Filosofiska rummet
Anders Hidman posted a new discussion5 months ago

Meningen med livet enligt Viktor E. Frankl

Nedanstående citat är hämtat från Viktor E. Frankls bok "Livet måste ha mening". Frankl var grundare av den sk logoterapin. "Eftersom varje...

Filosofiska rummet
Anders Hidman posted a new discussion5 months ago

Meningen med livet

Meningen med livet (YouTube)

Filosofiska rummet
Anders Hidman posted a new discussion5 months ago

Darwina första "evolutionsträd"

I mitten av juli 1837 påbörjade Darwin sin anteckningsbok “B” om Transmutation of Species ("arternas omvandling"), och skrev på sidan 36 “I think”...

Filosofiska rummet

De senaste tio bloggarna

Antisemitism på Facebook
Nyheter
Continue Reading...
Artiklar om personligt växande
Personlig utveckling
Continue Reading...
0
En härlig, nykter svensk
Lånade
Continue Reading...
0
Stressbyrån
Kåserier/berättelser
Continue Reading...
0

Logga in/registrera konto