"Spejset"

Det ultimata nätverket

OBS! PROBLEM MED MEJLEN?
När du sänder ett meddelande eller registrerar dig på Spejset händer det ibland att mailet hamnar i din spam/skräpkorg. Glöm därför inte att då och då kolla om du har fått något meddelande som hamnat i skräpkorgen. 

Observera att programvaran som driver "Spejset" har nyligen uppdaterats och en del konstigheter/buggar och ännu ej översatta texter kan förekomma, Om du behöver hjälp med något gällande detta sänd ett mail till "spejset@gmail.com"

Tankar om livet med mera

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Archives
  Archives Contains a list of blog posts that were created previously.

Kär i tunnelbanan

Posted by on in Kåserier/berättelser
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 2720
 • Subscribe to this entry
 • Print
 • Report this post

{jcomments on}Fy tusan för att bli kär i tunnelbanan.
Ja, jag menar naturligtvis inte kär i själva tunnelbanan, utan kär i någon som färdas med tunnelbanan.
I mitt fall en flicka. Eller rättare sagt flickor, för det har nu hänt ett antal gånger, att jag under resa med sagda fortskaffningsmedel, mött en blick från en flicka som rört om i min mage. Hennes blick alltså, inte själva flickan, har rört om, i magen.
För det är i magen den sitter nämligen - förälskelsen. Den sitter där och kuckelurar, utan att vanligtvis göra sig speciellt påmind, tills en vacker dag en flicka möter min blick på det där speciella sättet som får förälskelsen att vakna till liv. Tre saker händer då i rask följd.

För det första förväxlar min mage förälskelse med berg- och dalbaneåkande; det suger till så där häftigt hisnande som det gör när man just nått puckeln högst upp på banan och vagnen rusar ut för det följande stupet.

För det andra passerar hela mitt liv revy inför mina inre ögon precis som det lär göra för en drunknande, dock med den skillnaden att en som håller på att drunkna ser sitt förflutna liv, medan jag ser mitt resterande - ett liv i fullkomlig lycka och harmoni, från det tillfälle då jag om en stund skall stiga av tunnelbanevagnen med hennes hand i min, fram till den dag då vi gemensamt, grånade och nöjda med våra liv, hämtas hem av vår himmelske fader.

Det tredje som inträffar är det som får mig, att som i början av denna berättelse, utbrista i ett "fy tusan". Jag regredierar nämligen. Detta fina uttryck innebär att jag känslomässigt, från att vara en vuxen, mogen och balanserad man, plötsligt åter begåvas med en tonårings, för mänskligt kontaktskapande, starkt handikappande beteenden.

Min blick blir flackande och tycks på något sätt vara omöjlig att rikta mot föremålet för min hastigt uppflammande låga. I stället vandrar ögonen runt i sina hålor och fokuserar på sådant som för tillfället är av noll och intet värde; intetsägande medpendlare, obegripliga reklamskyltar, klotter, sönderskurna säten och utanför fönstret, föbirusande tunnelbaneväggar.

Även min kropp förändras. Armar och ben börjar leva ett eget liv, och hur jag än försöker få kontroll över dem, vägrar de att anpassa sig till en pose som utstrålar ett lugn och världsvant beteende. I stället fladdrar de omkring som ett nytvättat hår utan styrsel. Min benägenhet att rodna är åter fullt utvecklad. Jag känner hettan i kinderna och förstår att, inte bara flickan med stort F uppfattar detta, utan också alla de andra övriga passagerarna tycks stirra på mig och undra om jag just skall till att drabbas av ett slaganfall.

Det är också precis vad jag i det ögonblicket skulle se som den mest barmhärtiga lösningen på min prekära situation, men av någon anledning tycks jag klara av ett hjärta som helt avstannat, samtidigt som jag har ett blodtryck som skulle spränga en tryckluftsborr i småbitar. Jag måste vara ett medicinskt under!

Så småningom lyckas jag, med en kraftansträngning och några djupa andetag, återfå något som, kanske inte kan kallas balans, men som  i alla fall jämfört med det ovan beskrivna inre kaoset, kan betraktas som en viss självbehärskning. Jag törs mig därför på vågstycket att snegla mot flickans håll och upptäcker att hon sitter där helt obekymrad och sval och språkar med en medpassagerare.

Naturligtvis, det inser jag ju nu, är hon totalt ointresserad av mig. Detta är flickan som inte behöver söka några kontakter på ett kommunalt fortskaffningsmedel. Detta är flickan som alltid har en svans av beundrare efter sig, och som när som helst, efter eget gottfinnande, kan plocka sina kavaljerer ur denna svans. Hon är för mig ouppnåelig, och med den insikten blir jag genast mitt lugna trygga jag. Ouppnåeliga flickor oroar mig inte, det är de möjliga som utlöser ett flöde av adrenalin, enzymer och osedliga hormoner i min kropp och min hjärna. 

När flickan reser sig för att kliva av vid Fridhemsplan (själv skall jag till T-centralen) följer jag hennes sorti med det kyliga konstaterandet att en flicka med hennes utstrålning verkligen saknar all den värme och mjukhet som appellerar till mina innersta känslor.

Det är nu den verkliga katastrofen inträffar.

I dörren vänder hon på huvudet och ser på mig medan hon tycks tveka en bråkdel av en sekund innan hon tar steget ut på perrongen och återigen uppstår berg-och-dalbane-förväxlings-fenomenet i min mage, och jag inser mitt fatala misstag - detta är en i allra högsta grad "möjlig" flicka. Den blick hon ger mig talar ett språk inte går att feltolka; "möjligare" får man leta efter.

Jag sitter som fastnaglad vid sätet och ser dörrarna slutas bakom henne . Tåget drar igång, och sakta försvinner flickan med stort F, flickan som jag nu vet var ämnad för mig, tonar bort ur mitt synfält och ut ur mitt liv.

Fy tusan för att bli kär i tunnelbanan!

0
Tagged in: humor kärlek kåseri
 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest
Guest Friday, 22 June 2018

Hur du logga in/registrerar medlemskap - redigerar profilen - avslutar konto - ändrar kontointställningar

För tillgång till Spejsets olika funktioner måste du registrera dig och logga in på webbplatsen.

Registrera dig eller logga in här

Redigera din profil 
Du kan helt bestämma vilka som skall kunna se vad fälten i din profil innehåller via symbolerna Vad skall vissas i profil jpg till höger om respektive fält. För att redigera din profil och alla inställningar, loggar du in och skrollar ner på profilsidan till det blå fältet med texten "Redigera profil" och klickar på den. Där kan du nu under länken "Information" ändra vad som skall synas i din profil. Tänk på att de fält du sätter till att visas bara för dig själv inte blir sökbara. Till exempel. om du du döljer fältet "profiltyp" kan ingen, om du har registrerat dig som "Företag", hitta dig om de söker via menyerna "Sök" eller "Medlemmar". 

Ta bort din profil och avsluta ditt medlemskap

Skrolla, när du är inloggad, ner på profilsidan till det blå fältet med texten "Redigera profil" och klicka på den. Nu kan du upptill på den sida som öppnas, med ett klick på menyn "Ta bort profil" ta bort din profil och därmed också avsluta ditt medlemskap, varvid allt du gjort på sidan tas bort och inget kommer att sparas av oss.

Ändra konto inställningar; användarnamn, lösenord och emailadress.

Skrolla, när du är inloggad, ner på profilsidan till det blå fältet med texten "Redigera profil". Du kan nu på den sida som öppnas, under "Konto" ändra dina kontoinställningar så som epostadress och lösenord mm.

Hur du samtalar/chattar med medlemmar

Du kan bara chatta med medlemmar på Spejset som du är vän med och du måste vara inloggad.
Det finns flera vägar att gå för att starta en chat:

 1. Sök upp din vän och och i dennes profilbild klickar du på knappen "Skicka meddelande"
 2. När du är inloggad: Gå till Spejets huvurmeny > Medlemmar > Chatta och följ instruktionerna.
 3. I din profils meny: Välj chatta och följ instruktionerna

  OBSERVERA!
  Det är bara när du startar en NY chat med någon som denne får ett meddelande via mail om att du vill föra en konversation.
  Vid alla andra kommentarer i den chatten sänds inga mail ut.

Allt om grupper

När du är inloggad som användare på Spejsets webbplats kan du skapa egna grupper eller gå med i grupper som andra redan startat.

Starta egen grupp
När du är inloggad går du till menyn "Grupper > Skapa ny grupp" i huvudmenyn här ovan. Om du vill att gruppen bara skall vara till för utvalda medlemmar markerar du den som "Sluten stängd grupp". Se även "Administrera dina grupper" här nedan.

Gå med i en redan befintlig grupp
Du kan gå med i alla grupper som inte är en "Sluten stängd grupp". När du hittar en grupp som du vill gå med i klickar du bara på den gröna knappen "Gå Med I Gruppen".

Administrera dina grupper
För att administrera dina grupper; ändra uppgifter, lägga upp blogginlägg, ladda upp foton och videor, ta bort gruppen mm, klickar du på det lilla kugghjulet överst till höger i huvudbilden för att öppna en meny med alla alternativ som finns för gruppen. Se video här! (öppnas i nytt fönster!Visa alla grupper här!

 

Blogga på Spejset

Att bloga på Spejset är ett rent nöje

Skriv nu, posta din bloggpost senare
Du kan skriva ett blogginlägg nu, och om du får skrivkramp eller blir avbruten i ditt skrivande av någon anledning, sparas det du skrivit som ett utkast som du kan fortsätta att skriva på igen, senare.

Bestäm vem som kan läsa din bloggpost
Du kan, när du skriver en ny bloggpost, bestämma vilka som skall kunna läsa den; alla medlemmar på sidan, bara du själv eller bara dina vänner. En finess är att du kanske inte vill att alla väner du har på Spejet skall kunna läsa vad du skrivit, utan endast några utvalda. Då kan du ge din bloggpost ett lösenord som du ger bara till dem som skall ha din tillåtelse att läsa din bloggpost. 


Medier

Bädda in bilder och videor i din blogg snabb och enkelt. 


Bloggmenyn

Här nedan ser du hur bloggens meny ser ut när du är inloggad och i skrivläget.
Obs! Lägg märke speciellt till funktionen "Hantera bloggkatagorier..." där du kan skapa kategorier för dina blogginlägg.


Klicka på bilden här nedan för att se den i större format.

bloggens meny jpg


Gå till bloggarna här

Lägg upp filmer

OBS! Den webserver vi använder tillåter inte direktuppladdning av filmer.
Om du vill visa en egen video på Spejset måste du först lägga upp den på tex YouTube eller liknande sida och sedan länka den till Spejset.

Du kan länka filmer från:

Ladda upp video

OBS! Du måste vara inloggad på Spejset för att kunna lägga upp videor

Se medlemmars videor här

Annonsera på Spejset

Du kan lägga upp annonser gratis på Spejset. Du måste dock vara registrerad användare och inloggad.

Du annonserar alltid gratis på Spejset. Varje annons ligger uppe på vår webbplats i 30 dagar

När din annons snart upphör att publiceras får du ett mejl om detta. Du kan då följa länken i mejlet för att förlänga publiceringen i ytterligare 30 dagar.

När du lägger upp en annons samtycker du till:

1. Att ta fullt ansvar för den annons om du lägger upp.

2. Att inte, i annonsen, använda kränkande, stötande, rasistiska, sexistiska, hotande, vulgära, obscena, hatiska eller på annat sätt olämpliga kommentarer, eller att ge kommentarer som att utgör ett brott eller kan ge upphov till civilrättsligt ansvar.

3. Att inte, i annonsen, publicera eller tillgängliggöra material som är skyddat av upphovsrätt, varumärke eller annan äganderätt utan uttryckligt tillstånd från ägaren av upphovsrätten, varumärket eller någon annan äganderätt. 

4. Att själv utvärdera sanningshalten i annonsen.

Gå till annonserna här

Hur man lägger upp länkar

Om länkar i din profil

När du lägger in eller ändrar länkar i de fält som innehåller en webadress (URL) skall du skriva in adressen utan prefixerna http:// eller https://.


Gå först till den sida som du vill länka till. Kopiera sedan sidans adress och klistra in den i det fält du vill använda i din profil.

Klistra in adressen utan prefixerna http:// eller https:// 
Välj sedan den prefix som adressen har (http:// respektive https://) i menyn före respektive fält.


Se bilden nedan:

URL o profilenOm länkar i grupper
I gruppers gruppbeskrivning, nyheter och diskusioner gäller följande:

lägg in länk


 

Avsluta ditt konto

För att avsluta ditt konto loggar du in och, på din profilsida, skrollar du ner till det blå fältet med texten "Redigera profil" och klickar på den och klickar på nenyn "Ta bort profil" i det fönster som då visas. Då avslutas ditt medlemskap, varvid allt du gjort på sidan tas bort och inget kommer att sparas av oss.

Annonskarusellen

OBS! När du klickar på en annons kommer, i annonnonskarusellen, endast de annonser visas som tillhör samma annonskategori som den annons du klickat på.
Klicka här för att komma tillbaka till annonskategorierna

Annonser

1 Rullator

11,708.00 SEK

Veloped Tour 12er stl. L Med Veloped Tour upplever du komfort och funktionalitet varje dag. Den...
301 Views
1 Trehjulig Elcykel

10,000.00 SEK

Evolite är en rejäl trehjulig elcykel med högeffektiv borstlös elektrisk hjälpmotor om 250W samt...
1479 Views
1 Barnvakt ebjudes
Hej! Jag är en tjej som studerar på universitetet i Linköping.Som student behöver jag utöka min...
610 Views
1 Boulespel

50.00 SEK

Komplett boulespel. Tre svarta kulor, tre blank, en "lillen" och en utdragbar magnetisk...
718 Views
1 Sprayhood Maxi 77

700.00 SEK

Helt obegagnad original sprayhood till Maxi 77
2014 Views

Skaffa en egen gratis hemsida

google sites

Bygg din egen hemsida enkelt, roligt och helt gratis med "Google New Site"
Se information här!

Utvalda bloggposter

Antisemitism på Facebook
Nyheter
Den här texten är hämtad från "DAGENS MEDIA" Genom Facebooks annonsverktyg har annonsörer kunnat rikta annonser mot antisemiter. Det avslöjar grävorg...
Artiklar om personligt växande
Personlig utveckling

Massor med tips om hur du kan må bra i ditt liv hittar du på sajten "Smartare liv"

Klicka här för att komma till smartare liv.

0
Kär i tunnelbanan
Kåserier/berättelser
{jcomments on}Fy tusan för att bli kär i tunnelbanan.Ja, jag menar naturligtvis inte kär i själva tunnelbanan, utan kär i någon som färdas med tunnelb...
0

Logga in/registrera konto

Spejset på Facebook

facebook